Schaapjes kijken en wandelen bij schaapskooi de Ginkelse heide in Ede

Hé, lekker. Even erop uit met de kinderen. Ben je al eens bij de schaapskooi in Ede geweest?
De kinderen vinden het prachtig om naar de schaapjes te kijken en ze te aaien, natuurlijk ook fantastisch om er foto’s te maken van zowel de kinderen als de schapen.
Het is een prachtige omgeving, een groot heide gebied waar je ook met de wandelwagen goed vooruit kunt doordat er verharde paden zijn om op te wandelen. Ook word er volop gevliegerd, geweldig om te doen maar ook prachtig om naar te kijken!
Mensen nemen hun tuinstoeltjes mee en zitten genietend te kijken.
Regelmatig staat er een ijsco-kar waar je heerlijke softijsjes kunt kopen. Dat is natuurlijk écht feest voor de kinderen.

Ede heeft aan beide kanten van de heide een schaapskudde, een op de Ginkelse heide en een op de Eder hei.
In de schaapskooi op de Ginkelse heide, is de kleine kudde gehuisvest. De herder van deze kudde is Henk van den Brandhof. De kooi is een rijksmonument en staat tegenover Restaurant Juffrouw Tok, aan de Verlengde Arnhemseweg (N224). Bij de kooi bevindt zich ook een ruime parkeerplaats.
Op de Eder heide staan twee kooien en hier bevindt zich de grote kudde. De herder is Aart van den Brandhof, een broer van herder Henk.
De oude kleine schaapskooi is ook een rijksmonument. Daarnaast is enkele jaren geleden een grote nieuwe kooi gebouwd, in stijl met de oude kooi. De kooien staan aan de rand van de heide, naast een agrarisch gebied, en zijn te voet goed bereikbaar. Parkeren is mogelijk bij het Natuurcentrum Veluwe aan de Groot Ginkelseweg 2a.
Wil je het schaapscheerdersfeest bezoeken? Deze vind plaats op de tweede zaterdag van juni, dus zorg dat je erbij bent.

Schaapskooi Ede

Geef een reactie