Welkom

Hallo allemaal!

Zoals al snel duidelijk wordt als u deze site ziet is mijn grote hobby en passie: fotografie!
Hier kunt u mijn biografie wat betreft fotografie lezen.

Mijn eerste ontmoeting met een camera was al snel. Als klein kind mocht ik soms al eens een foto maken met mijn moeders camera, zeker als we op vakantie waren en de camera overal mee naartoe ging.
Toen ik een jaar of zeven, acht was kreeg ik mijn eerste eigen camera. Een simpel toestel met een schuifje voor het lensje en een rolletje erin. Prachtig vond ik het! En wat spannend als we dan het rolletje weg gingen brengen om het later weer op te mogen halen! Want hoe zouden de foto’s geworden zijn..  Als tiener, toen ik slaagde voor mijn examen.. ik was 15 of 16.. kreeg ik mijn allereerste digitale toestel. Een simpele Kodak easy share. Dat was toen een luxe kado!
Slechts een jaar of twee later kocht ik mijn eerste compact camera, een tweede volgde toen de eerste kapot ging. Maar ik was niet tevreden met de kwaliteit en wilde beter en beter. Ik maakte met dat kleine camera’tje zogenaamde shootjes om te oefenen, wat was dat leuk! Ik kwam met een fotograaf in contact die mij kosteloos aan zijn cursus wilde laten mee doen. Hij gaf les voor beginners, maar… je moest een digitale spiegelreflex camera hebben. Al mijn centen heb ik bij elkaar geschraapt en ik kocht het enige instapmodel van Canon die ik kon betalen. Een canon 1000D.
Wauw… wat was dat te gek! Wat een verschil in kwaliteit! Ik ging als een gek met die camera aan de slag en ik had al snel goede resultaten. Zeker met de tips die ik van de fotograaf mee kreeg in de cursus. (Studio en model fotografie).
In die tijd leerde ik ook beetje bij beetje omgaan met photoshop. Eigenlijk heb ik mezelf een hele hoop aangeleerd, zeker met photoshop, waar ik nooit les in heb gekregen maar eigenlijk gewoon mezelf heb aangeleerd.
Durven en doen! (She thought she could do It, so she did…).
Anderhalf jaar geleden was mijn Canon 1000D niet meer wat ik verwachte van een camera. Ze hadden inmiddels weer véél betere modellen en ik heb mijn camera toen verkocht. Ook omdat ik hem niet zo veel meer gebruikte doordat ik druk was met mijn dochter en andere dingen in mijn privé leven.
Toen de camera weg was werd ik overspoeld met een gevoel van gemis.. nu hij er niet meer was voelde ik me eigenlijk behoorlijk leeg! Ik heb toen de keuze gemaakt veel van mijn privé spullen te verkopen. Mijn buffetkast, mijn nintendo DS en vele andere spullen die ik lief had, maar die het waard waren om op te geven voor een camera!
In record tijd had ik mijn nieuwe camera bij elkaar, wat best knap was aangezien ik het totaal niet breed had. De eerste shoot die ik maakte was van een zwangere vriendin en de tweede van een collega waarbij de resultaten me enthousiaster en enthousiaster maakten.
Ik ben inmiddels verhuisd en ben nu eindelijk volop van mijn hobby aan het genieten.

Ik vind het prachtig om uw dierbaarste momenten vast te mogen leggen en te mogen vereeuwigen als blijvende herinnering. Ik maak graag foto’s van u en uw dierbaren om zo een beetje van mijn passie met u te mogen delen.

Waarschijnlijk ben ik één van de eerste fotografen die het moederschap combineert met fotografie, ik shoot vanuit huis en wanneer ik een shoot op locatie doe gaat mijn dochtertje regelmatig mee en dat vind ze reuze gezellig.

Op deze website ziet u veel beelden van gezinnen, kinderen en baby’s voorbij komen. Maar ik maak ook veel ander werk, er zijn vele mogelijkheden. U kunt daarvoor kijken bij het kopje: ‘Informatie’ of bij mijn ‘portfolio’.

Graag tot ziens bij Happiness Fotografie!
Voor beelden die u blij maken!

~Stephanie~

 

Leave a Reply